Sahte tanıtım videoları ile piyasaya sürülen oyunlar

Marvel's Avengers

Video oyunu sektörünün en kötü olaylarından bir tanesidir oyunların gösterildiği gibi piyasaya sürülmemesi. Senelerdir bir pazarlama hilesi olarak kullanılan bu yöntem, bazen başarılı olabiliyor. Çoğu zaman ise bu tip pazarlamalar, dağıtım şirketlerinin elinde patlıyor. Sizler için hazırlamış olduğumuz sahte tanıtım videoları ile piyasaya sürülen oyunlar yazımızda da bu tip hilerlerle oyuncuların karşısına çıkartılmış olan yapıtlara değineceğiz. Yazımızda özellikle de modern oyunlara yer verilecek. 

 

Cyberpunk 2077

 

CD Projekt RED, The Witcher 3: Wild Hunt oyununun başarısı ardından, "Biz o oyunu yaptık, bunu da yaparız." mantığı ile hareket etti ve en sonunda ise en azından konsollarda berbat bir deneyim oluşturan Cyberpunk 2077 ile karşımıza çıktı. Görsellik ve oyun hatası bakımından konsollarda problem olan bu oyun, genel olarak içeriği hakkında söylenen yalanlarla ise herkesi etkilemişti. Şirketten bir geliştiricinin söylediğine göre etkinliklerde gösterilen oynanış görüntülerinin tamamı bile sahteydi, oyunun 2020 senesine yetişmeyeceği biliniyordu ama yöneticiler buna rağmen oyunu yarım bir şekilde piyasaya sürmeye kararlıydı, bu oldu da.

 

Anthem

 

BioWare, zamanında Mass Effect: Andromeda oyunundan pek ders almamış olacak ki aslında Cyberpunk 2077 ile neredeyse aynı durumda Anthem oyununu tanıttı ve piyasaya sürdü. Geliştiricilerin söylediğine göre Anthem de oyunculara gösterildiği zaman tamamen sahte bir oynanış videosu bulunuyordu. O zamanlarda oyunda basit bir görevden başka hiçbir şey yoktu; oyunun gitmek istediği yön bile belli değildi. En sonunda ise Anthem, berbat bir şekilde çıktı, kısa bir süre içinde öldü ve birkaç sene içerisinde de EA tarafından sonsuza dek iptal edildi. BioWare ise umuyoruz ki dersini bu sefer almıştır. 

 

Marvel's Avengers

 

Marvel's Spider-Man gibi inanılmaz kaliteli bir video oyunundan sonra karşımıza bir de Marvel's Avengers çıktı. Bu oyun Square Enix şirketinin çatısı altındaydı ve klasik bir çevrim içi servis ürünü olarak görünüyordu. Duyuru ve oynanış videoları ile çok umut veren bu yapıt, çıkış yaptığı dönemde ise büyük bir başarısızlık ile karşı karşıya kaldı. Oyuncular bu oyunun sadece hikaye modunu sevmişti; geriye kalan her şey yalanlardan ve oyun hatalarından ibaretti. Şu sıralar, bu oyun düzenli olarak güncelleniyor ama oyunun eskiden gösterildiği o kaliteye hiçbir zaman ulaşamayacağı artık aşıkar. 

 

Etiketler: Cyberpunk 2077, Anthem, Marvel's Avengers
Eylül 07, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR