Rol yapma oyunlarındaki en ilginç mekanikler

Nier

RPG'ler, orijinal Nintendo Eğlence Sisteminden bu yana hitleri pompalayan bir oyun türüdür. Skyrim ve Persona 5 gibi oyunlar sayesinde türün son yıllarda patlama yapmasıyla birlikte türün popülaritesi de patlama yaşadı. Bununla birlikte, rol yapma fikri oldukça uzun bir süredir var ve yenilikçi olduğu biliniyor. RPG'lerde oyun içi sistemlerin ve hikaye anlatımının sınırlarını gerçekten zorlayan birkaç oyun var. Aşağıdaki başlıklar şimdiye kadar çıkmış en tuhaf RPG'lerden bazılarıdır ve bu listedeki hemen hemen her biri, türlerinde yaptıkları mükemmel değişiklikler nedeniyle eleştirmenlerce beğenilmiştir.

 

Disco Elysium

 

Disco Elysium, PC ve daha sonra konsollar için piyasaya sürüldü ve yenilikçi oyun sistemi için birçok ödül kazandı. Bir istatistiğe çok az veya çok fazla puan yerleştirmek, karakterinizin basit bir eylemden kalp krizi geçirmesi gibi kötü sonuçlar doğurabilir. Bu, özellikle Disco Elysium'daki bazı benzersiz diyalog seçenekleriyle, oyunda yapabileceğiniz garip şeylerin sonu değil ve şansı olan herkes tuhaf anlatıya bir şans vermeli.

 

Nier

 

Nier, yakın zamanda yeniden yapılan bir oyundu, ancak ilk çıktığında Yoko Taro kitlelerin kafasını karıştırmıştı. Bu konuda hiçbir zaman bir RPG veya herhangi bir oyunum olmadı, bu kadar çok türü bir araya getirmeye çalıştı. Nier, dahil olmak üzere birçok şeydir; bir kurşun cehennemi, bir görsel roman, bir platform oyunu ve oynayabileceğiniz en iç karartıcı oyunlardan biri.

 

Maneater

 

Maneater, özellikle Jaws filmini beğendiyseniz, çocukluk hayaliniz olan köpekbalığı olma hayalinizi gerçekleştiren bir oyundur. Anneni öldüren adamdan intikam almak isteyen genç bir köpek balığısın, bu yüzden zamanını boşa harcıyor ve büyük öğünleri yiyerek büyüyorsun. Büyüyüp halka açık bir tehdit olabilir ve varlığınızı izleyenler için daha da korkunç hale getirmek için bazı düzgün güçler ekleyebilirsiniz.

 

Disgaea

 

Disgaea, sevimli Prensleri ve absürt derecede yüksek bir seviyeye ulaşabileceğiniz gerçeğiyle tanınan uzun soluklu bir dizi. Karakter tasarımları RPG türündeki hiçbir şeye benzemediği için serinin sanatı da anında fark ediliyor. Bu, kelimenin tam anlamıyla yüksek hasar sayılarının tadını çıkarmanıza izin verecek bir oyundur, bu nedenle gücünüzün arttığını görmek istiyorsanız, absürtlük üst düzey sınırı sizin için mükemmel bir seçim olacaktır.

 

Etiketler: Rol yapma
Eylül 28, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR