Oyunların, oyunculara karşı kullandığı hileler

Mario

Video oyunları, kendimizi deneyime dalmış hissetmemize ve bize küçük bir avantaj sağlamamıza yardımcı olacak pek çok harika küçük numara yapar - ve bazen tam tersini yaparlar, sadece kuralları tamamen ortadan kaldırır ve bizi zafere doğru yokuş yukarı bir savaşa sokmaya zorlarlar. Bugün güzel numaralardan bahsetmiyoruz. Video oyunlarının aldattığı ortalama, alçak ve kirli yollardan bahsediyoruz. Kendiliğinden kaynak üretmesi, dipsiz bir MP / dayanıklılık kuyusu kullanması veya bir yarış oyununda haksız bir hız avantajı kazanması olsun, video oyunları aklınıza gelebilecek her şekilde hile yapar. Bir video oyununun varsayılan durumu (yapay zekaya karşı) hile yapmaktır. Bizi tam olarak ne kadar mahvetmek istediklerine karar vermek geliştiricilere kalmış.

 

Rubberbanding

 

Hepimiz hakim olduğumuz, her dönüşü fethettiğimiz ve her kısayolu aldığımız bir yarışta bulunduk, ancak yapay zeka yarışçıları yine de yakınlaşıyor. Rubberbanding, yapay zekadan kolayca daha iyi performans gösterdiğinizde bile yarışları rekabetçi tutmak için yarış oyunlarının hile yapmasının yaygın bir yoludur. Rubberbanding terimi, düşman yarışçıların size bir lastik bant gibi bağlanma biçiminden gelir - lastik bandı yeterince gerersiniz, size geri döner ve yapay zeka yarışçıyı size yetişmek için hile hızında başlatır. Hemen hemen her gündelik yarış oyununda vardır. Hardcore yarış oyunları bile Rubberbanding sistemini daha incelikli şekillerde kullanırlar.

 

En bariz örnekler Super Mario Kart ve Crash Team Racing gibi oyunlardan geliyor. Mini haritayı izlerseniz, düşman yarışçılarının ani çılgın hız patlamaları kazandığını bile görebilirsiniz. Daha eski oyunlar bu numarayı sürekli olarak ve genellikle mükemmel olmayan yapay zekayı düzeltmenin bir yolu olarak kullanır. Mario Kart 8 kadar taze oyunlar bile en yüksek beceri seviyelerinde Rubberbanding temelli yapay zeka gösteriyor. Need For Speed: Hot Pursuit gibi oyunlarda bile, tam hızda gidiyorsanız, park etmiş bir polis arabası saniyeler içinde size yetişebilir - işte lastik bandın gücü budur.

 

Her şeyi gören yapay zeka

 

Zorunlu olarak, tüm video oyunları oyuncunun her zaman nerede olduğunu bilir - oyunlar böyle çalışır! Ancak, bir oyun oynarken, en azından düşmanlarınızın sizi doğal olarak bulmaları gerektiğini hissetmelisiniz. Seni takip etmek için birdenbire ortaya çıkamazlar, değil mi? Doom kadar basit oyunlar bile, canavarların saldırmadan önce sesle veya önlerinde durarak uyarılmalarını sağlar. Ancak dünyadaki en yeni oyunlar bile tamamen hile yapıyor ve yapay zekaya haksız bir avantaj sağlıyor. Birçok oyundaki yapay zeka, duvarların arkasından sizi görüp, saldırmaya başlıyor.

Etiketler: Rubberbanding
Eylül 10, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR