Sayısız güncelleme sonrasında oyuncuların gönlünde taht kuran oyunlar

Fortnite

Bugüne kadar birbirinden farklı video oyunu, oyuncuların gönlünde önemli bir yere sahip olmayı başardı. Yalnız, bu oyunların hepsi büyük başarılarla piyasaya sürülüp, hayatını devam ettirmedi. Bazı oyunlar, aldığı sayısız iyileştirme ve içerik güncellemelerinden sonra oyuncular tarafından sevilmeye başlandı.  Sayısız güncelleme sonrasında oyuncuların gönlünde taht kuran oyunlar yazımızda ise tam olarak bu türdeki yapıtlardan bahsedeceğiz.

 

Fortnite

 

Fortnite oyununu bilmeyen yoktur herhalde. Yalnız, herkes bu oyunun Battle Royale tarafını biliyor. Fortnite, ilk defa çıkışını gerçekleştirdiği zaman Save the World isimli PvE temelli bir oyun modu ile oyuncuların karşısına çıkmıştı. Bu oyun modunda oyuncular, zombilere karşı bir savaş veriyordu. Aynı dönemde PlayerUnknown's Battlegrounds oyunu da Battle Royale ile ciddi anlamda büyük bir popülerlik kazanınca, Epic Games tarafı bir anda tüm kaynaklarını Fortnite oyununun Battle Royale modunun geliştirilmesi için harcadı. Bunun geri dönüşü de zaten muhteşem bir şekilde oldu. Daha fazla konuşmamıza gerek var mı gerçekten?

 

Destiny ve Destiny 2

 

Kendi türünün en başarılı oyunlarından olan Destiny ve Destiny 2, başarısız çıkışlar gerçekleştirmişti. Destiny, kendisini neredeyse çıkışından 9 ay sonra piyasaya sürülen The Taken King isimli genişletme paketi ile kurtarmıştı. Geliştiricilerin ikinci oyunda ders alabileceğini düşünebilirsiniz ama Destiny 2 da aynı başarısızlığa kavuşup, kendisini Forsaken isimli genişletme paketi ile toparladı. Şu anda ise Destiny 2, türünün en kaliteli ve en popüler oyunlarından biri olarak geçiyor. Destiny ise unutuldu. 

 

Star Wars Battlefront II

 

Modern olan Star Wars Battlefront II, kaliteli bir oyundu ama EA şirketinin mikro ödeme ve ganimet kutusu sistemleri altında eziliyordu. Bu oyun yüzünden senelerce süren, "Ganimet kutuları kumar mıdır?" tartışmaları başlamıştı ve EA şirketinin de bu sistemleri savunması çok büyük skandallar oluşturmuştu. EA, hatasını geç de olsa anladı ve Star Wars Battlefront II oyunundan kaldırdı. Şimdi ise bu oyun aktif olarak desteklenmiyor ama yine de çok oyunculu temelli bir Star Wars deneyimi yaşamak istiyorsanız, seçebileceğiniz en iyi oyunlardan bir tanesi gibi görünüyor Star Wars Battlefront II.

Etiketler: Fortnite, Destiny, Destiny 2, Star Wars Battlefront II
Eylül 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR