Gerçek veya fantastik ortaçağ döneminin en aksiyon dolu oyunları

Ghost of Tsushima

Video oyunu dünyasında tek bir ortaçağ yok. Özellikle kılıç ve balta gibi yakın dövüş silahlarının öne çıkabileceği gerçek veya fantastik ortaçağ döneminde yer alan video oyunları, aksiyonu ciddi anlamda ön plana çıkartabiliyor ve yeni yazımızda da bu tip oyunlardan biraz bahsetmek istiyoruz. Okumakta olduğunuz listemiz sayesinde özellikle kılıç ve balta gibi yakın dövüş silahlarına önem veren, gerçek veya fantezi temelli ortçağ oyunlarını keşfedebileceksiniz.

 

Sekiro: Shadows Die Twice

 

Kılıçlar ön plana çıksın, hatta bir samuray olayım ama aynı zamanda da oyunda her öldüğümde sinir krizi geçireyim diyorsanız, FromSoftware ekibinin aksiyon temelli, Souls serisine benzer oyununa bir göz atabilirsiniz. Sekiro: Shadows Die Twice, aynı Demon's Souls, Dark Souls ve Bloodborne oyunları gibi oyuncuları zorlu savaşlar ile sınıyor; dev gibi bölüm sonu canavarları sunuyor. Bu oyun, aynı zamanda da kılıç kullanımı ile oldukça dikkat çekiyor. Ayrıca kendisi oldukça kaliteli bir oyun da.

 

Dark Souls

 

Sekiro: Shadows Die Twice için söylediğimiz her şey aslında Demon's Souls, Dark Souls, Dark Souls II, Dark Souls III ve Bloodborne oyunları için de geçerli. Bu oyunlarda da oldukça zorlu bir deneyim, kılıç temelli yakın dövüşlerle karşımıza çıkıyor. Sadece, bu saydığım oyunlar, aksiyon bakımından bir adım geride kalıyor. Sekiro: Shadows Die Twice, geliştiricisinin eski oyunlarından daha hareketli, aksiyon temelli, kısmen hızlı bir oyun. Yani, bu oyunlar daha çok taktiksel oynanışı ile ön plana çıkabiliyor.

 

Mount & Blade II: Bannerlord

 

Mount & Blade II: Bannerlord oyununu herhalde ülkemizde bilmeyen yoktur. Oldukça üçlü olan Mount & Blade serisinin ana devam oyunu olan bu yapıt, aynı önceki oyunlardaki gibi kılıç-kalkan ikilisine odaklanıyor ama bununla birlikte rol yapma ögelerine de ciddi anlamda önem veriliyor. Yüzlerce saatlik içerik sunan bu yapıt, belki de listemizde en uzun süre boyunca oynayabileceğiniz zengin oyunların başında geliyor. Bu oyun sadece kaliteli bir kılıçlı savaş deneyimi sunmuyor; genel anlamda oyunun kalitesi de oldukça yüksek.

 

Ghost of Tsushima

 

Kılıçlardan bahsederiz de geçen senenin en iyi oyunlarından biri olan Ghost of Tsushima yapıtına yer vermemezlik yapar mıyız? Bir samurayın rolüne büründüğümüz bu oyunda ciddi anlamda yüksek kaliteli ve eğlenceli bir kılıç kullanımı bulunuyor. Aynı şekilde oyuncular, karakterini güçlendirerek birbirinden farklı yetenekler açabiliyor ve aslında kılıç kullanımını daha farklı yönlere çekebiliyor. Mesela, bu oyunda gururlu bir samuray olarak da ilerleyebiliyorsunuz, gölgelerde saklanan bir ninja olarak da.

Etiketler: Sekiro: Shadows Die Twice, Dark Souls, Ghost of Tsushima
Eylül 06, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR