Mevcut nesil konsolların stok sıkıntısı 2023'e kadar sürebilir

PlayStation 5

Japon üretici Toshiba markasının yeni bir güncellemesine göre, PlayStation 5 ve Xbox Series X konsollarının üretimindeki gecikmeler 2023'e kadar uzayabilir. Microsoft ve Sony, en azından bir yıl daha sürecek olan yarı iletkenleri üretmek için gereken malzeme kıtlığından hâlâ etkilenen birkaç şirket arasında yer alıyor.

 

Toshiba'da yarı iletkenlerden sorumlu direktör Takeshi Kamebuchi, "Çip arzı gelecek yıl en az Eylül ayına kadar çok sıkı kalacak. Bazı durumlarda, bazı müşterilere 2023'e kadar tam olarak hizmet verilmediğini görebiliriz." şeklinde önemli bir açıklama yaptı.

 

Bloomberg'e göre şirket, önümüzdeki üç yıl içinde yarı iletken üretimini desteklemek için 60 milyar ¥ (545 milyon $) yatırım yapmayı planlıyor. Toshiba, talebi karşılamak için başka bir fabrika kurmayı da düşünebilir. Kamebuchi ayrıca, "Hangi müşterinin, tüm üretim hattının durması veya cips tedariki olmadan işin ortadan kalkması riski gibi en ciddi durumla karşı karşıya olduğunu düşünüyoruz. Oyun konsolu üreticileri en çok talepte bulunan müşteriler arasında yer alıyor ve hiçbiri %100 memnuniyet sağlayamadığı için hayal kırıklıklarından dolayı içtenlikle üzgünüm." dedi.

 

Bu yılın başlarında Microsoft, Google ve Apple, ABD'de yarı iletken üretimini teşvik etmek ve kıtlığı gidermek amacıyla bir lobi grubu oluşturdu. Dahil olan diğer şirketler arasında Amazon Web Services, Intel Corp, Hewlett Packard ve daha fazlası yer alıyor.

 

Tüketici elektroniği üreticileri genellikle muhafazakar bir üretim planıyla başlar ve mağaza içi satışlara göre dinamik olarak ayarlar. Bu tam zamanında stratejiyi uygulamak bu yıl zor oldu çünkü Toshiba'nınki gibi parçalar için ek talepleri yerine getirmek zor. Güç düzenleyici çiplerin rol oynadığı güvenlik sertifikaları nedeniyle alternatif sağlayıcılara geçmek kolay bir çözüm değil -- konsol üreticileri bir sonraki yarı iletken üreticisine gidip aynı parçayı isteyemezler.

Etiketler: PlayStation 5, Xbox Series X
Eylül 12, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR