Eski dönemlerin en iyi çoklu platform oyunları

çoklu platform oyunları

Nintendo tarafından geliştirilen Gamecube'ün ömrü 2007'de sona erdi ama asla unutulmadı. Hatta bazı oyuncuların favori konsolu olmaya devam ediyor. Oyuncular kontrol cihazını sevdi ve bugüne kadar kutu şekli ve küçük hafıza kartları için hala nostaljik. Konsolun dışında, Resident Evil 4 ve Luigi's Mansion gibi popüler oyunlar vardı. Ancak, bazı oyunlar Gamecube'e özel değildi. Gamecube'de ve PS2 ve Xbox gibi diğer konsollarda bulunan çok platformlu oyunlar var. Bunların arasında, bu oyunlardan bazıları Gamecube'de rakip konsollarından çok daha iyi performans gösterdi.

 

Sonic Adventure DX

 

Aslen Sega Dreamcast için, Sonic Adventure DX daha sonra 2001'de Gamecube ve Windows'a taşındı. Bunun nedeni Dreamcast'in uluslararası başarısızlığıydı. Oyunun güncellenmiş grafiklere, daha ayrıntılı modellere ve daha yüksek bir kare hızına sahip olması nedeniyle açıkçası Dreamcast sürümünden daha iyi performans gösterdi. Gamecube sürümü, denetleyicisi nedeniyle Windows sürümünü de geride bıraktı.

 

Beyond Good And Evil

 

Eleştirmenlerce beğenilen bu oyun, ortamı, hikayesi, tasarımı ve animasyonu açısından tüm zamanların en iyi video oyunlarından biri olarak kabul ediliyor. 2003 yılında PS2, Windows, Xbox ve Gamecube için çıktı. Metacritic'te Gamecube puanı, Xbox sürümüne bağlanırken tüm konsolları geride bırakıyor. Gamecube versiyonu, IGN tarafından tüm zamanların en iyi 12. Gamecube oyunu olarak kabul edildi, Game Informer tarafından Top 25 Gamecube Games listesine girdi ve Nintendo Power tarafından tüm zamanların en iyi 11. Gamecube oyunu olarak gösterildi.

 

NBA Street V3

 

Bu basketbol oyunu EA Sports BIG tarafından yayınlandı ve Xbox, PS2 ve Gamecube'deydi. Gamecube versiyonunda oynayacak ekstra karakterler vardı ve bunlar ünlü Nintendo ikonları Mario, Luigi ve Princess Peach idi. Eklemeleri aslında Nintendo ve EA Sports arasındaki EA oyunlarında daha fazla Nintendo özelliğine sahip olmak için yapılan bir anlaşmanın parçasıydı. Bu muhtemelen oyunu daha popüler hale getirecekti ve işe yaradı. Gamecube versiyonu oyunculardan biraz daha ilgi ve sevgi gördü.

 

Tales of Symphonia

 

Namco tarafından yapılan Tales of Symphona, 2003 yılında PS2, Windows ve Gamecube için çıkmış bir aksiyon RPG'sidir. Japonya'da, piyasaya sürülmesi aslında bir senfonik yeşil Gamecube'un piyasaya sürülmesiyle kutlandı. Gamecube kopyaları, PS2'den çok daha fazla sattı ve Gamecube versiyonuna her şeyden çok daha fazla dikkat çekti. Gamecube sürümü, Gamespot tarafından Temmuz 2004'ün En İyi Gamecube oyunu seçildi ve Ocak 2009'un Game Informer sayısında Top 25 Gamecube Games'de listelendi.

 

Etiketler: çoklu platform oyunları
Ekim 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR