Tarihin en büyük oyun alanına sahip olan oyunları

Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint, The Crew 2

Video oyunu sektöründe elinizi sallasanız rastgele bir açık dünya oyununa çarpacaksınız. Durum böyle olunca da bahsi geçen oyun kategorisinde oyun alanlarının büyüklüğü yarıştırılabiliyor. Peki, sektörün en büyük oyun alanına sahip olan oyunu hangisidir? Bu sorunuzun cevabını, yeni yazımız sayesinde alabileceksiniz; sizleri Dünya'da geçen en büyük oyun bekliyor ve gerçeklik sınırları dahilinde de bu oyunun haritasından daha büyük bir haritanın yapılması da hiçbir şekilde mümkün değil. 

 

Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint

 

Just Cause 4 oyunundaki haritadan daha büyüğü yoktur diye düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz; Ubisoft yine yaptı. Geçtiğimiz sene çıkışını gerçekleştiren Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint, 2000 kilometre karelik bir haritaya sahip. Yalnız, yine Just Cause 4 oyununda olduğu gibi Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint yapıtında da bolca ölü alan bulunuyor ve haritanın içerisinde de ilgi çekici çok da fazla bir şey bulunmuyor. Mesela, A noktasından B noktasına giderken, yol üzerinde keşfetmeye değecek, ilgi çekici bir şey görmeniz oldukça zor oluyor. Ayrıca, haritanın büyük bir kısmı da zaten birbirine benziyor. Yani, tema açısından da çok büyük bir değişiklik yaşanmıyor oyun alanında.

 

The Crew 2

 

O zaman olayı biraz daha abartalım. Ubisoft şirketinin en yeni açık dünya temelli yarış oyunu olan The Crew 2, Amerika Birleşik Devletleri içerisinde geçiyor. Evet, haritanın ölçeklemesi bire bir değil ama yine de The Crew 2, oyunculara 5000 ile 7000 kilometre kare büyüklüğünde bir harita sunuyor. Ayrıca, yarış oyunu olduğu için sizlere şu bilgiyi de vermek istiyoruz: Oyunda neredeyse 10.000 kilometrelik yol da bulunuyor ki bu yollarda bolca yarışıyoruz. Mesela, bu oyunda San Francisco'dan New York'a gitmek isterseniz, ana yolları kullanarak, 1.5 saat içerisinde hedefinize varabilirsiniz. Eğer ana yollardan dışarı çıkmak isterseniz, manzara izlemek istiyorum derseniz de yolculuğunuz 2.5 saate kadar çıkabilir.

 

Etiketler: Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint,
Eylül 09, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR