Bayonetta serisindeki en iyi göndermeler

Bayonetta

Bayonetta, büyüleyici kahramanı olduğu kadar şık, akıcı dövüşüyle de bilinen bir seri. Geliştirici PlatinumGames, türde bir tür uzman, kurucu ortak Hideki Kamiya, orijinal karakter aksiyon oyunlarından birinin yaratıcısı. Bu nedenle, geçmiş çalışmalardan bir veya iki gönderme eklememeyi ihmal ederlerdi. Oyunlarının birçoğu bol referanslara sahip olsa da, Bayonetta'nın açılış çalışması olması, Bayonetta'nın Platinum'un oyundaki ilk adımı olmadığını hem incelikli hem de daha göze çarpan hatırlatmalarla dolu olduğu anlamına geliyor.

 

The Beast And Blade Of Okami

 

Okami, başlangıçtaki zayıf satışlarına rağmen, muhteşem sanat stili ve Zelda'dan ilham alan oynanışı ile tanınan, şimdi çok sevilen bir oyundur. Kamiya, PlatinumGames'i kurmadan ve Bayonetta'yı yapmaya başlamadan önceki son oyunlarından biri olan bu oyunu da yönetti, bu yüzden sadece bol gönderme olması mantıklı. Bunlardan en dikkate değer olanı, Bayonetta'nın Beast Within'i kullanmasıdır. Koşarken, tıpkı Okami'deki Amaterasu gibi, arkasında bir çiçek izi bırakır. Ama bir diğeri, ışın kılıcı benzeri silah Pillow Talk. Temelde Waka, isim ve diğerleri tarafından kullanılan silahın doğrudan bir kopyasıdır.

 

Luka's Rules of Nature

 

Bu sefer daha ince bir gönderme var karşımızda. Bayonetta 2 boyunca, Luka'nın oyun olaylarının ve irfanının ayrıntılarını anlatan günlüğünün çeşitli parçalarını toplayabilirsiniz. Ancak bu girdilerden birinin başlığı 'Doğa Kuralları'dır. Metal Gear Rising Revengeance'ı hatırlayana kadar ilk başta göze çarpmıyor. Rules of Nature, Rising'de Metal Gear RAY ve Grad ile savaşırken oynanan ana temadır ve kısa sürede oyunun en popüler şarkılarından biri haline gelmiştir. Bu sefer daha küçük bir paskalya yumurtası, ancak takdir edilebilecek bir yumurta.

 

Fortitudo & Griffon In The Coliseum

 

Bayonetta'nın en ikonik düşmanlarından biri, vücudundan fışkıran iki ejderha başlı uçan melek olan Fortitudo'dur. Bayonetta, Sürün, tüy suratlı! ifadesini haykırıyor. Büyük Kolezyum'da onunla savaşa girmeden önce. Ama inanır mısınız, bu başka bir Devil May Cry referansı. Devil May Cry'da Dante sık sık Griffon adında ve tüy surat olarak da adlandırdığı bir patronla karşılaşır ve oyunda birçok kez savaşır, son hesaplaşmaları Bayonetta'dakine çok benzer bir kolezyumda gerçekleşir.

 

Etiketler: Bayonetta
Ekim 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR